3x3 Masters Leuven - 3 en 4 juli 2021
Fun On Wheels - 26 en 27 juni 2021 - Redingenhof Leuven
fun-on-wheels

Knap dat Leuven Bears haar inmiddels elfde editie van FOW kon organiseren , na annulatie in 2020 door Covid 19 !  Weliswaar nog steeds met de nodige voorzichtigheid en aangepaste maatregelen. Maar het is zonder meer bevrijdend dat sport terug kan en rolstoelbasketbal in het bijzonder mensen via in-en ontspanning opnieuw samen brengt.

Het initiatief is gericht op kennismaking met een vorm van G-sport en dank zij een berg rolstoelen – we hadden er een dertigtal – en enthousiaste medewerkers en ondersteuners kunnen we de puzzel leggen die maakt dat het organisatorisch klopt. Onze deelnemers worden beschermd met het toepassen van de meest recente veiligheidsmaatregelen, begeleid door een ervaren team van vrijwilligers en medewerkers.

FOW 2021 relateerde 16 gelegenheidsploegen (8 per dag) die in korte wedstrijdjes van 2 * 10 minuten doorlopende klok het beste van zichzelf gaven, 5 tegen 5 en waarbij iedereen speelt in een rolstoel of het nu dames uit het zaalvoetbal of medewerkers van Leuven Stad zijn. Ervaren rolstoelbasketters van Leuven Bears On Wheels mogen daarbij wel deelnemen en de teams coachen, maar niet scoren.
Het resultaat is een pak onwennigheid in het begin dat deels wegebt in het verloop van de dag. Hoe  mobieler worden in je rolstoel (draaien , snelheid maken.. ) je passes en shots eigen maken (minder evident dan men zou denken vanuit zitpositie …), leren aanvallen maar vooral verdedigen en ook als team sportief groeien zijn de uitdagingen. Hier bovenop een vleugje competitie en voldoende zweet (voor iedereen ..toch 6 games voor elke ploeg), elkaar beter leren kennen en waarderen, veel fairplay en …gelach . Fun On Wheels, de naam dekt de lading.

Het team dat de grootste afstand deed om deel te nemen ... CRT  (ça roule toujours) afkomstig uit Eupen …. En een eigen jeugdploegje dat voor de ervaring en de fun meedeed op zaterdag zijn welkome deelnemers.  Winnen is uiteraard plezant maar deelnemen nog veel meer…. De olympische gedachte die hier om de hoek komt kijken.

Merken we nog op dat FOW  één van de eerste sportevents was in het jaar waarin stad Leuven de Europese Sportstad 2021 is . 
Welgemeende dank aan iedereen die van deze editie een succes maakte, de eigen medewerkers in catering (dikke duim aan de supportersclub) en in de algemene en sportieve organisatie. Maar vooral dank aan de deelnemende ploegen om het concept in een toffe sfeer inhoud te geven.  

Hop naar de twaalfde editie !