Academy Nieuws

Leuven Wintergames 2022 … een succes!

Twee jaar op rij was Covid–19 de spelbreker in de organisatie van de Wintergames , waarbij de  onvolprezen Bart Blondeel (*) het initiatief neemt om te organiseren , met Leuvense Bears meermaals als verwelkomende en meewerkende club .


Wintergames kan je decoderen als een tweedaags event waarbij betere ploegen uit België en Nederland in een tornooi het beste van zichzelf geven. Op donderdag traden de U14–mixed aan (12 ploegen), op vrijdag 30/12 was het de beurt aan de U16-boys ( 8 ploegen). Eens te meer bleek het Redingenhof – ondanks 35 jaar  op de teller – de ideale locatie: parket vloer , gezellige tribune, verzorgde horeca (met dank aan de supportersclub), parking in 't stad , 8 kleedkamers ….een perfecte setting.

Een tornooi ook met haar specifiek karakter. In vol kerstverlof, dertig minuten doorlopende klok, maximaal 4 fouten toegestaan, uitstekende jonge refs én dan nog eens gesuperviseerd, 2 poules . Met apart een 3-point  shooting contest als intermezzo én toetje.

Onze 3 ploegen ( 2 bij U14 , 1 bij U16) deden het behoorlijk. Maar het waren de Waalse ploegen Mons – Hainaut en La Louvière die de betere ploegen bleken bij de U14. Bij de U16 nam het Brusselse Fresh Air de maat van Nivelles in de finale (46 – 36).

Tevreden gezichten alom. Alle puzzelstukjes pasten. De mix van de ploegen, de spelformule, de Kerstperiode, de tappers van de Supportersclub, de samenwerking tussen Bart (*) en de club. En bekers én individuele medailles doen nog altijd hun ding!

We hoorden dan ook heel geregeld “tot volgend jaar“. Genoteerd!

Foto’s via volgende link:

(*) Bart Blondeel . De drijvende kracht achter Flanders Basketball Events

Externe link