Academy Nieuws

Peanutstornooi Leuven Bears 29 januari 2022

Wat een succesformule toch, die nu zo’n  17  jaar geleden het licht zag in de schoot van Basket Vlaanderen , met Serge Kovaleni als drijvende kracht. Dank je Serge !  Ere wie ere toekomt ! 

In het Redingenhof tekenden 15 ploegjes U8 present om in het totaal 38 wedstrijdjes van 8 minuten op 3 half – courts te spelen , met telkens 2 minuten tussentijd. 

Tot daar het cijfermateriaal. Want het mooie zit ‘m in de geestdrift en de blijkbaar onuitputbare energie van een goede 75 spelertjes , jongens en meisjes , om op die leeftijd aan ons aller sport te doen . Daarbij niet vergetend dat het voor heel wat onder hen de eerste maal was dat ze kennismaakten met “competitie“ . Zonder uitslag weliswaar, iedereen winnaar met heel veel fairplay. Kleine Olympiërs.

Eerst was er nog  de traditionele, gezamenlijke opwarming onder de leiding van gedreven coach en mede-organisator Jaap. Met een reeks van lekker losse, soms speelse oefeningetjes zonder bal kwestie van iedereen op “bedrijfstemperatuur“ te krijgen. En dan een sportieve waterval van korte matchen. En waarbij je het niveau van onze youngsters stelselmatig zag stijgen. Het samenspel groeide, de passes en dribbles werden beter, de shots werden gerichter. Keileuk volgens een jonge enthousiasteling !

De timing verliep vlekkeloos met op het einde van het tornooi nog wat lekkers voor elke deelnemer .

Leuven Bears dankt alle bereidwillige ouders voor hun bijdrage, de coaches en eigen refs (voor enkele youth officials was het de eerste keer), de onvolprezen supportersclub voor de catering. 

Dit smaakt naar méér. Er wordt door Leuven Bears overwogen om in de lente nog een tweede tornooi te organiseren, na een geslaagde eerste organisatie sinds wel wat jaren. Met hopelijk dan minder restricties omwille van Corona waardoor meer supporters, en waarom ook geen grootouders, hun kids kunnen komen toejuichen. Verder nieuws volgt ! 

Bekijk hier het volledige album