Academy Nieuws

Een zomers 3x3 – weekend

Tweede editie – of noem het de start van een nieuwe traditie – van een Leuvens tornooi 3 x 3 .

Leuven , Europese Sportstad 2021 , laat haar sporen na in positieve zin .

Op 20/8 was er een jeugdtraining Rolstoelbasket met een degelijke opkomst gegeven door BVL -coaches . Het voorziene tornooi RB kon in de namiddag evenwel niet plaats hebben door  omstandigheden . 

Niet bij de pakken blijven zitten . Op 21/8 tekenden 15 ploegen in het Redingenhof present om het beste van zichzelf te geven . En dan wordt je onmiddellijk , vanaf minuut 1 , weer ondergedompeld in die typische sfeer van 3x3 . Een lekkere beat , toffe sfeer en chillende verbroedering , een hoog wedstrijdritme en dito inzet , een vlotte en soepele organisatie .

Bij de dames toonden Phantoms Boom zich de beteren , bij de Heren eiste de Hearts Broken de tornooizege op .

Met dank aan de Supportersclub , de aanwezige eigen refs en Youth Officials , de tafelofficials (..knap Thomas en Lucy ) , de deelnemende clubs uit Leuven Str3x3t , en alle sporters voor drive & fairplay . CY next year !

Kijk met deze link naar wat foto’s:  https://photos.app.goo.gl/95Qsqed7X7D5CDcw8

3x3 wil zeker geen concurrentie aandoen aan het 5x5 – basket . Het zijn 2 andere vormen van basket. 3x3 , wat gepositioneerd in de jonge , stedelijke cultuur ( Streetball 2.0 ) oogt in elk geval dynamisch. De wervelende afwisseling van aanval en verdediging op een beperkte ruimte en onder constante tijdsdruk zorgt alvast voor heel wat spektakel . Samenspel en shotkeuze zijn bepalend . Ook foutenlast kan beslissend zijn . Vrijworpen leveren immers 1 punt op net zoals fieldgoals binnen de 6.75 m .