Academy Nieuws

Ik rolstoel , jij rolstoelt , …wij rolstoelen !

We zijn even kwijt  of het de dertiende dan wel de veertiende editie was. Maar het werd in elk geval een “ grand cru” – jaar met de deelname van 18 ploegen , verspreid over 2 dagen. En dan hebben we nog enkele ploegjes moeten weigeren om het behapbaar te houden .


De buitentemparatuur was tropisch met wat schaduw onder dat ene sympathieke boompje …en, gelukkig maar, de frisse drankjes van een onvolprezen supportersclub. Binnen – what’s in a name – wat koeler, met wat “zwetelijke” verwarming door je eigen eerlijke inspanningen .

Als je wil weten en voelen "hoe het is" om op een speelse wijze kennis te maken in een sportrolstoel te bewegen en te sporten , dan is Fun On Wheels (FOW) de ideale formule . Met basket en sensibilisering als ingrediënten, met veel lachen en teambuilding als toffe nevenverschijnselen . 

In een 5 tegen 5 opstelling kampt iedereen vanuit en met een rolstoel, bijgestaan door een ervaren JBOW-er die … echter zelf niet mag scoren. Dit ligt wat in de lijn met de initiaties die JBOW verzorgt in scholen en bedrijven. Neem gerust een kijkje op de volgende webpagina -

https://academy.leuvenbears.be/lbow

Meerdere ploegjes (oa Sportraad Leuven, The Rolling Stones , …) nemen reeds heel wat jaren deel aan het event, voor anderen was het een eerste ervaring. Maar die – zo horen we van hen – als zeer positief wordt ervaren .

Op weg naar een volgende uitgave (22&23 juni 2024) wensen we alle deelnemers, de supportersclub en andere medewerkers, niet in het minst de eigen rolstoelbasketters, te danken voor hun ondersteuning. Dank ook aan revalidatiecentrum Inkendaal en BBC Putte (Pieter-Jan) voor die welkome extra-rolstoelen !

In het bijzonder een aparte dankbetuiging aan Pascal en onze 3 gelegenheidssponsors met name FACQ, Remeha, Schell. Zij zorgden niet enkel voor leuke T-shirts en wat extra middelen voor de aankoop van materiaal; een delegatie nam ook zelf plaats in een rolstoel, na wat toelichting door gouden Olympiër Servaas Kamerling . 

Dat drankje na afloop was welkom. Op naar 2024

Foto’s zijn te vinden via deze link.


Externe link