Academy Nieuws

Leuven Bears - Derde tornooi 3*3 – op rij !

Een traditie in wording ! Zo kan je het tornooi voor valide spelers in het Redingenhof op 20/8/23 wel noemen . Het startjaar was 2021 met Leuven als Europese Sportstad


In een window van een halve dag hadden 12 ploegjes zich ingeschreven . Dit liet toe mini-poules van 4 teams te vormen , 2 voor seniores , 1 voor juniores . Met een speciale vermelding voor de “ Blue Tigers’ , een ploegje van jonge dames van Notre Dame . Knap gedaan en gespeeld dames !

Het algemeen , gemiddeld spelniveau lag hoog en schijnt elk jaar te verbeteren . We zagen tal van snelle drives , flitsende één -tweetjes , driepuntspecialisten , onwrikbare verdedigers met uitstekend benenwerk , enkele dunks , fairplay op zijn best zelfs zonder de 2 uitstekende refs ( Hugo en Mike ).

Heel wat close games ook , evenwel ditmaal zonder verlengingen .

3*3 blijft wel degelijk een andere discipline van basketbal . Zonder een uitstekende fysiek red je het niet zelfs als een wedstrijd slechts 10 minuten duurt . Je kan je noch in aanval noch in verdediging verstoppen . En dat bij het begin van een nieuw seizoen .

Klik hier voor de link naar de foto's. Ook werden de resultaten toegevoegd aan FIBA3X3: 
https://play.fiba3x3.com/events/e5966030-3edf-4ec1-ad23-0f741da5b937

Congrats aan alle spelers ! Tot volgend jaar !


Het events team.