Academy Nieuws

Leuven Bears U12A wint eerste competitiematch van het nieuwe seizoen in Wallonië !!!

Zondagmiddag 5 september speelde onze U12A-ploeg haar eerste competitiewedstrijd in
Louvain–la–Neuve.
Het sportcomplex Blocry was zowat 25 jaar geleden gedurende twee weekends het Mekka van het nationaal jeugdbasket. De U16-selectieploegen van alle provincies ontmoetten elkaar toen in een tornooi, om uit te maken welke de sterkste provincie was.
Nu hadden onze basketburen van Basket United Lubbeek-Boutersem er een weekendstage gepland en als afsluiter daarvan hadden ze gevraagd om de competitiematch van U12 aldaar te spelen.
Toen we het complex binnenkwamen, stond een prachtige zaal met drie terreinen ons op te wachten.
Jammer genoeg gingen we hier niet spelen. Via een trap kwamen we in de catacomben met vele gangen terecht. Door de vele gangen, kleedkamers en sportterreinen zagen we wat een enorm sportcomplex dit wel was.
De zaal waar we speelden geraakte vlug gevuld met de talrijke ouders, die meegekomen waren voor deze wedstrijd.
De lijnen op het terrein waren wel niet zo duidelijk, maar dit bleek achteraf niet echt een probleem voor het vertoonde spel.
Onze tegenstrevers waren door hun coach op de stage op scherp gezet, want dadelijk kwamen we op achterstand. Door de drang om vlug te scoren werden er heel wat kansen door onze jongens gemist.
Nadat er wat meer rust kwam in het spel, kwamen we bij en liepen we gestadig verder en
verder weg. Het bleef een zeer genietbare wedstrijd. Onze tegenstrevers wisten, zelfs onder felle verdedigende druk, de bal in hun bezit te houden en mooi rond te spelen. Enkele spelertjes lieten ook knappe individuele acties zien.
Onze spelertjes gaven zich 100%, zodat er regelmatig gewisseld moest worden.
Met stevige rushes, met knap samenspel met back door en give-and-go, en zelfs met enkele bommen werd de wedstrijd met ruim verschil gewonnen.
De wedstrijd werd uitstekend geleid door de 2 refs, waarvan er de grootste, Dieter Billet, vroeger nog in de eerste ploeg van onze Leuven Bears speelde.
De reacties van alle aanwezige ouders gaven duidelijk weer dat ze genoten hadden van deze wedstrijd.
Na deze knappe wedstrijd kon iedereen tevreden richting Louvain-la-Vieille.

Speelden mee: Adam, Bent, Bram, Jonas, Kobe, Lars, Noah, Simon, Tibe.