Academy Nieuws

Leuven Winter Games 2023

Geen school, laat staan examens, volop kerstvakantie!. Voor Bart Blondeel, de drijvende kracht achter Flanders Basketball Events (https://www.flabasevents.com/ ), het ideale moment om jaarlijks met Leuven Bears als host en partner de LWG - Leuven Winter Games - te organiseren.


Op zaterdag 29/12 ontvingen we 9 ploegen uit de U14 reeks, op zondag kwamen 12 ploegen U16 afgezakt naar het Redingenhof dat voor de gelegenheid werd gekozen. Met telkens twee van onze eigen Leuven Bears teams én tevens een sterke en gewaardeerde Nederlandse delegatie.

Onze timing klopte helemaal ... belangrijk bij een voldaags tornooi. De ploegen kennen de afspraken en delen zo met vertrouwen de dag in ... rusttijden en wedstrijdmomenten precies op tijd.

Leuven Bears A won het tornooi bij de U14 na een oerstevige prestatie; Bij de U16 won GSG Aarschot het in een mini-tornooi (4 ploegen). In het tweede tornooi (8 ploegen) wist Landstede (Zwolle- NL) de finale met een verre driepunten op de buzzer te winnen van een stevig Orly Hasselt. Alle uitslagen en standen vind je trouwens op https://www.tournify.be/live/lwg23

Naast de spelers en hun entourage van coaches én supporters, naast het gewaardeerde korps van refs en hun begeleiders, wensen we de Supportersclub te danken voor een vlekkeloze en gesmaakte Horeca. Met nog een speciale vermelding voor Strahinja (U18 en student in het Redingenhof) voor zijn waardevolle bijdrage in de praktische organisatie van het tornooiweekend.

De foto's:

We wensen iedereen een gezond, sportief en gelukkig 2024

Het Eventsteam