Academy Nieuws

Multisport on Wheels

Wat begon als een “revamp” van een sportieve rolstoelbasketweek dreigde plots komen te vervallen wegens te weinig deelnemers niettegenstaande alle mogelijke moeite om extra deelnemertjes te vergaren .... dit in samenwerking met Tofsport Leuven.   


Wij stonden weigerachtig tegenover de idee het kampje te moeten schrappen .... in overleg met Bram (Tofsport) en Heidi werd dan gekozen voor een creatieve oplossing ... en of die heeft gewerkt !!  😊 

  

Van enkele andere sportkampjes in dezelfde week werden een aantal deelnemertjes uitgenodigd op het Multisport-on-wheels kampje en dat werd erg positief onthaald ! Zo kregen we tot twee maal toe een team handballers over de vloer, rugbyspelertjes (! Jawel) alsook tafeltennissers die respectivelijk het rolstoelbasket, rolstoelrugby alsook tafeltennis vanuit een rolstoel wilden ervaren. Ook werd er aansluiting gezocht bij een sportkampje met Multisport en Judo dat voor de gelegenheid doorging in de Sportschuur van Wilsele. 

  

Er is geen betere methode om de gewone valide sporter samen met de minder-valide dezelfde sportieve ervaringen te laten delen ! 

  

Voor zover wij weten is dit de eerste keer dat we in deze vorm en structuur een bijna complete week hebben ingekleurd en zagen dat het meer dan goed was ...  

  

Bij deze onze welgemeende dank aan alle trainers en assistenten, deelnemertjes en betrokken clubs !  

Sport “over de sportieve grenzen heen” 

  

Met sportieve groeten 

Freddy Hernou