Academy Nieuws

Rolstoelbasketbal Winter Camp 2022 – Zwolle NL

Foto's: Ilse Schaffers 
Deelnemers – 27 totaal waarvan 7 JBOW/LBOW, 4 spelers uit Oostenrijk, 2 uit Finland, 2 uit Schotland, 8 uit NL, 1 uit Japan, 1 uit Ierland, 1 uit UK en 1 uit Noorwegen ...


Het drie-daagse avontuur ging van start op maandag 26 december in Zwolle waar onze sporters met het busje late namiddag werden afgeleverd in Zwolle. Het begin was nog wat onwennig maar al snel werd kennis gemaakt met de andere deelnemers. De anderen waren atleten uit Finland, Engeland, Oostenrijk, Noorwegen, Ierland, Schotland, Nederland, Frankrijk en zelfs iemand uit Japan ! Van Internationaal gesproken .... Het geheel heeft zeker bijgedragen tot een vrij unieke beleving die verder gaat dan het louter sportieve. Het inspireerde en het maakte de week erg leuk met allemaal fijne mensen op en naast het terrein die (het) samensmolten tot een hechte groep.

De dag begon altijd ... vroeg ... met een gezamenlijke opwarming om vervolgens in groepjes opgedeeld te worden en dan met de coaches (Mariska Beijer, Mark Aalders, Dennis Nohl en Mustafa Korkmaz) de kneepjes van het vak te leren. Het ging van screening over shot oefeningen tot balvaardigheid en wheelchair skills. De variaties in het programma gaf de deelnemers net meer energie ook al was het wel degelijk een sportkamp en geen vakantietoestand. Ook Patrick Anderson heeft tijd voor ons gemaakt om een videocall houden zodat we tips en tricks aan hem konden vragen. 

Een hoogtepunt was sowieso de 5 tegen 5 wedstrijden waarbij iedereen voor elkaar vocht en mooie basket liet zien. De ploegen werden door de coaches opgedeeld en dat maakte het extra interessant. Ongeacht het niveau van de deelnemer, was de sportiviteit top en zo kon iedereen kennis opdoen door samen te oefenen. De aangeleerde technieken, tips en tricks werden toegepast soms tot groot jolijt van de sporters. Er werd ook duchtig gevochten om het winnen van de roze flamingo (!?!) waar uiteindelijk Thomas de winst (en de flamingo) in de wacht sleepte.

Maar dit kamp draaide niet alleen om basketbal “pur sang”, er was ook een cursus over gezond eten en een training boksen om onszelf te kunnen verdedigen. 

Niet alleen de trainers waren super, ook de kampmama Greet die er steeds was voor de jonkies en die zonder meer “La Mama” werd gedoopt. 

Om de week mooi af te sluiten hebben Greet en Marco een BBQ gehouden die eindigde met speeches van bijna iedereen. Zelfs de allerstilsten wisten een paar woorden te zeggen.  Al bij al was dit een week om nooit meer te vergeten. De coaches hebben hun passie volop met ons gedeeld en overgebracht. Er is nog veel te leren maar dit is een prachtig begin en een zeer lovenswaardig initiatief.

Bedankt aan hoofdcoach Irene Sloof en assistent coach Gertjan Van Der Linden. En natuurlijk niet te vergeten Toine Klerks samen met Basketball Experience NL die dit alles heeft mogelijk gemaakt. 

Of zoals een andere speler getuigde: I had such an amazing time at the wheelchairbasketball camp in Zwolle. I've learned a lot from the coaches but also from the other players. It was a very nice group, we had a great team spirit on the basketball court but we also had a lot of ffun besides it. I want to thank everyone who made this camp possible.

De terugkeer was gepland op vrijdag waar met vertrek uit Zwolle omstreeks 11u om na een zware rit door regen en wind onze thuislocatie terug te vinden in de latere namiddag.

Hopelijk komt hier een vervolg op .... dan zijn we als club en als spelers meteen opnieuw kandidaat - deelnemer !

Externe link