Academy Nieuws

Tofsport Minibasket Zomerkamp 2022

54 spelertjes beleefden een prachtige basketweek dankzij 9 van onze jeugdcoaches. 


Met 54 deelnemertjes en kamp volzet, stonden ze dinsdagmorgen vol verwachting klaar in Redingenhof voor het Tofsportkamp mini-basketbal. 
Dit kamp wordt door de stad Leuven in samenwerking met de Leuven Bears georganiseerd. 8 van onze jeugdtrainers van de jongste leeftijdsreeksen stonden onze deelnemertjes enthousiast op te wachten om ze allerlei baskettechnieken bij te brengen en, meer nog, om ze goed te leren samenspelen.

Tussen Yona, Yano, Mathias, Simon (groot), Niels, Simon (wat kleiner) en Jens moest Joseline haar mannetje staan. Hier waren de aanwezige meisjes natuurlijk heel blij mee. Yves leidde het kamp in goede banen.
Met inleidend spelen werden de groepjes gevormd. Hierbij werd er rekening gehouden met de leeftijd en met het sportieve kunnen.

Naast 18 van onze jeugdspelertjes waren er zelfs 5 spelertjes van Young Devils Kortenberg aanwezig. Jongens en meisjes door elkaar. Voetballers, atletiekers, ... kwamen bij basketters terecht.
Maar dit gaf helemaal geen probleem bij het samenspelen en daar gaat het tenslotte om.
Voor iedereen bleef het een uitdaging.

Nadat onze spelertjes in de voormiddag vertrouwd geraakten met de organisatie, konden we na de middag echt van start gaan.
Eerst een testje waarbij dagelijks een andere vaardigheid (passen, dribbelen en shotten) aan bod kwam. Daarna volgden “trainingssessies” telkens afgewisseld met vooral veel wedstrijd spelen.

Omdat een hele dag basketten op deze leeftijd wat te veel is, stapten we woensdag na de middag naar Sportoase. Daar werd er veel pret beleefd op de waterglijbaan en met het klauteren op het waterkasteel.
Op donderdag na de basketvoormiddag konden onze spelertjes hun beste beentje voorzetten bij het honkbal spelen, het hockey spelen en het voetballen. Niemand plaatste zich aan de kant.
Onze lesgevers wisten hun geestdrift uitstekend over te brengen.
Ook hier was het spelplezier sterk aanwezig!

Na de basketvoormiddag op vrijdag werd er na de middag de fel gesmaakte popcorn en cola cup gespeeld.
Onze trainers speelden nog een korte, maar spannende demonstratie-wedstrijd, waarin ze vooral aantoonden dat basketbal in de eerste plaats een ploegsport is.
Met blije gezichten en met een foto als aandenken trokken onze deelnemertjes daarna de afsluitperiode van de vakantie in.

Deelnemertjes, lesgevers en kampleider beleefden weer zeer veel plezier aan dit kamp!
We kregen heel veel vragen om aan te kunnen sluiten bij onze club. Helaas zitten bijna al onze ploegen vol. Enkel voor jongens geboren in 2015 zijn er nog een aantal plaatsjes. Neem best contact met leuvenbearsjaap@gmail.com.
Voor kinderen uit de lagere school organiseert Sporty, i.s.m. onze club ook recreatief basketbal.
We kregen ook die vraag van een aantal meisjes: Zij kunnen contact nemen met Notre Dame Blue Tigers