Academy Nieuws

Wedstrijdverslag: Leuven Bears U12A - Bavi Vilvoorde U12A

Spannend tot de laatste seconde!

(Maak je ook graag een wedstrijdverslag van je team? Stuur het naar leuvenbears.academy@gmail.com)

Na een paar te gemakkelijke century overwinningen met telkens bijna 100 punten verschil, werd het een spannende opgave om tegen Vilvoorde te spelen.
De wedstrijduitslagen van Vilvoorde toonden immers aan dat ze met ongeveer eenzelfde puntenverschil dezelfde tegenstrevers wisten te kloppen.
De clash tussen de twee tenoren in de rangschikking zou dus op zaterdag 25 september plaats vinden.

Door het W.K.-wielrennen moest de wedstrijd in Sportoase Wilsele gespeeld worden. Weliswaar een knappe zaal, maar ons mogelijk thuisvoordeel was daardoor verdwenen. Alhoewel … onze ouders waren weer in grote getale opgedaagd om onze jongens luid aan te moedigen.

We kennen al zeer lang de fysieke paraatheid van de Vilvoordse ploegen. Hiertegen moesten we zeker gewapend zijn. Onze 10 spelers waren dan ook present om er met al hun kracht in te vliegen.

Bij de start nam Vilvoorde een kleine voorsprong. Onze jongens kwamen onmiddellijk onder druk te staan.
Ondanks een soms te onbesuisd spelen, kregen we heel wat open kansen. Zelfs lay ups wilden er niet in en vooral daardoor groeide de achterstand. Het verschil ging van 3 soms over tot 7 punten en op een bepaald ogenblik zelfs tot 10 punten. Maar onze jongens gaven de strijd niet op. Aan de rust stonden we een 4-tal punten achter.

Tijdens de rust werd er in de geïmproviseerde kleedkamer in het materiaallokaaltje nog eens op enkele belangrijke aandachtspunten gewezen. De tweede helft werd met veel moed aangepakt. We kwamen terug en kwamen zelfs 3 punten voor. Het bleef geweldig spannend. Even leek het dat we gewonnen spel hadden, maar Vilvoorde zwichtte niet en ging er op één minuut voor het eindsignaal nipt over.

Onze spelertjes op de bank bleven hun ploegmaats enthousiast aanmoedigen, maar het mocht niet meer baten. Het bleef 47 – 49.

Onze jongens hadden zich totaal gegeven, ééntje was zelfs totaal leeg gespeeld. Dit was een ware propaganda wedstrijd op U12 niveau! Onze supporters waren het er over eens dat de jonge Bavianen sterker waren in hun explosieve individuele acties naar de ring, maar dat de jonge Beren zich beter toonden in het ploegspel.

De wedstrijd werd uitstekend geleid door twee jeugdspelers die knap gecoacht werden door Geertrui, de motor van de opleiding van onze jonge scheidsrechters.