Academy Nieuws

U7-U14: Nieuwsbrief start seizoen 2021-2022

                      LEUVEN BEARS ACADEMY U7-U14

Nieuwsbrief start seizoen 2021-2022 (English version below)

Beste spelers,
Beste (groot)ouders, 

Van harte welkom bij het basketseizoen 2021-2022! Bekende gezichten zien we met veel plezier terug en  nieuwe gezichten leren we zeer graag kennen! 

Na een korte pauze staat het nieuwe seizoen en dus de start van de trainingen al voor de deur. 

Graag geven we jullie al de eerste praktische informatie mee. 

Deze nieuwsbrief geeft info over de start van het seizoen en antwoorden op vragen waar je nu mee kan zitten. Heb je toch nog een vraag, stel ze gerust! 

De Leuven Bears Academy Nieuwsbrief zal je informeren bij de start van het seizoen, vóór elke vakantie en aan het eind van het seizoen, omdat we een open, sociale en betrokken club heel belangrijk vinden. 

Dit seizoen starten we met een nieuw jeugdbestuur. Vorig seizoen werden al vele stappen gezet om dit te realiseren. Wil je nu al wat info over het nieuwe jeugdbestuur, kijk hier dan eens. 

En last but not least: vanaf dit seizoen zal er ook gewerkt worden met een gloednieuwe Leuven Bears Academy website! Dit is niet zomaar een website, maar ééntje waar je terecht kan voor alle info over alle ploegen (uitgezonderd de A-ploeg). Alle wedstrijden en trainingen worden automatisch up to date gehouden en met enkele klikken staan alle trainingen en wedstrijden ook in je persoonlijke kalender! 

Vier zaken in orde te brengen vóór de eerste training

Waarschijnlijk kijk je al uit naar de eerste training. Zorg er zeker voor dat de volgende zaken in orde zijn, anders kan je niet deelnemen:

Alle trainingen en wedstrijden automatisch in je persoonlijke kalender 

In de zomer plan je alle wedstrijden en trainingen in je kalender, wel vanaf dit seizoen kan je dit met enkele klikken automatisch doen! Ga naar de LB Academy website, klik op "jeugd" en kies je team, ga dan naar "Wedstrijden" of naar "Trainingen" en klik op "Abonneer op agenda" en alle wedstrijden en trainingen staan automatisch in je agenda en worden up to date gehouden met de planning van Basketbal Vlaanderen. 

  • Trainingstijden en wedstrijden
    Alle reeds gecommuniceerde trainingstijden en locaties zijn nu definitief! Weet je niet meer zo goed wanneer die juist weer zijn, dan kan je alle info vinden bij je team op de LB Academy website (klik "Jeugd", kies je team). 
  • De start van de trainingen is voorzien in de week van: 
    • U14 : 16/8
    • U12 : 23/8
    • U10 en jonger : 30/8

Aanwezigheden, carpooling en meer

Dit seizoen werken alle teams met de LB Academy website om alle aanwezigheden voor trainingen en wedstrijden te registreren (geen apps, doodles of google sheets meer). De LB Academy website stuurt automatisch emails om aanwezigheden, carpooling, truitjes etc te regelen. Meer info volgt. 

Sportkledij en lidkaart

Heb je je lidgeld betaald en je trainingsset maten doorgegeven, dan krijg je een omkeerbare zwart/witte Leuven Bears trainingsset. Tijdens één van de eerste trainingen zullen deze uitgedeeld worden. Voor diegenen waarvoor de set niet zou passen, bekijken we de mogelijkheid om te wisselen. Van zodra je je set hebt, draag hem dan tijdens de training. Best ook je naam op je bal zetten. Ook je lidkaart krijg je tijdens één van de eerste trainingsmomenten. 

Heb je nog Leuven Bears sets thuis liggen die je niet meer nodig hebt, geef ze dan aan je coach, wij zorgen er dan voor dat deze bij iemand terecht komt die het kan gebruiken. 

Ploegindeling

Ga naar de LB Academy website, klik op "jeugd" en kies je team, daar vind je alle info. 

WK wielrennen in september

We bekijken momenteel wat de impact is op de trainingen en wedstrijden. Meer info volgt. 

Basketkampen en vakanties

Basket je zo graag dat je het niet kan missen tijdens de vakanties? Dan zijn onze basketkampen iets voor jou!

Alle kampen en zo veel meer zal je ook in onze LB Academy kalender kunnen terugvinden. Deze kalender wordt stap voor stap aangevuld gedurende het seizoen. 

Tofsportkamp in augustus
We hebben een schitterend team van coaches klaar staan met Yves, Yona, Lowie, Thomas, Jonas en Niels. 

Corona

We wachten nog even af wat de maatregelen zullen zijn bij de start van de trainingen. Van zodra we meer info hebben, laten we het zeker weten. 

Bijeenkomst ploegverantwoordelijken

Als ploegverantwoordelijke zit je misschien nog met vragen. In augustus of september plannen we een meeting met  jou en de coördinatoren. 

Hier kan je al even kijken wie de ploegverantwoordelijken voor dit seizoen zijn (tabblad "ploegverantwoordelijken"). 

Coaching-team U7 t/m U14

Hier kan je al even kijken wie de coaches voor dit seizoen zijn (tabblad "coaches"). 

Leuven Bears, een club voor en door jou

Breng je graag meer tijd door met je zoon en wil je de coach of het jeugdbestuur wel wat helpen? 

Doe je graag de tafel tijdens de wedstrijden en zorg je er zo mee voor dat de wedstrijden van je zoon kunnen doorgaan? Zou je graag wedstrijden fluiten als scheidsrechter? Ben je graag ploegverantwoordelijke? Wie graag meehelpt aan dit gezamenlijke project, laat het ons weten via jeugdcoordinatie@leuvenbears.be

Sportieve groet,
Leuven Bears Academy