Academy Nieuws

Welkom Wen Mukubu

Beste Academy-lid,


Het seizoen 2023-2024 is achter de rug voor Stella Artois Leuven Bears maar uiteraard werd er achter de schermen al zeer hard gewerkt aan de voorbereiding van het aankomende seizoen 2024-2025.

Daarom mogen we toch met enige fierheid een eerste belangrijke aankondiging maken. Volgend seizoen zal WEN BOSS MUKUBU deel uitmaken van het nieuwe team onder de leiding van Head Coach Kristof Michiels. Wen mag terugblikken op een geweldige carrière met een indrukwekkend palmares. Met zijn ervaring en de mentaliteit van een ware teamleader zal hij een absolute meerwaarde worden voor Stella Artois Leuven Bears.

Wen is een 1m98 grote Small Forward en is geboren in Kinshasa op 03 augustus 1983 met een Congolees-Belgische nationaliteit.

Wen speelde niet minder dan 62 Caps bij onze Belgian Lions. Hij speelde in een ver verleden College Basketball bij Arkansas Razorbacks en UAB Blazers. Na enkele ploegen in het buitenland kwam hij in 2011 bij Liége Basket terecht. Met een tussenstop in Pepinster, Charleroi en het Franse Gravelinnes-Dunkerque zakte Wen in 2016 af naar Limburg United waar hij gedurende 5 seizoenen een ware leider was op het parket. In 2021 volgde hij zijn assistent coach Kristof Michiels naar Kangoeroes Mechelen. Wen viel dat seizoen uit met een zware ontsteking en na een moeilijke revalidatie keerde hij tegen alle verwachtingen in het seizoen 2022-2023 terug naar Kangoeroes Mechelen.
Zijn terugkeer was indrukwekkend. Wen stond op het parket, sterker dan ooit en werd dan ook meer dan verdiend uitgeroepen tot speler van het jaar.

Nu volgt Wen opnieuw Coach Kristof Michiels en tekende voor 1 jaar bij Stella Artois Leuven Bears.

Wen, welkom in de Leuvense basketbalfamilie en wij hopen samen met u een mooi seizoen mee te maken.

U en Stella Artois Leuven Bears

ONE TEAM