Academy Nieuws

You(th)@LeuvenBears

You(th)@LeuvenBears(?)

Werk jij graag met kinderen? Is basket jouw passie? Zou jij graag jouw passie willen delen en overbrengen op kinderen? Zou je graag bij Leuven Bears kinderen willen leren basketten?

Dan is de combinatie You + Youth = You(th)@LeuvenBears misschien wel iets voor  jou …

Voor het seizoen 2022/2023 zouden wij graag ons huidig coaching-team verder versterken met jou en bieden wij een aantal coaching-plaatsen aan.

Wie zijn wij? 

 

Leuven Bears is een basket-club met als thuisbasis Wilsele, Leuven en Heverlee. In onze Leuven Bears Academy willen wij binnen een warme en sociale omgeving jongens een goede basketopleiding geven. Net zo belangrijk, zo niet nog belangrijker, willen wij de jongens een fijne hobby laten beleven in een teamsfeer, waarbij ze plezier hebben en ook naast het veld allerlei zaken leren (zelfvertrouwen, respect, sportiviteit, …). 


Leuven Bears is een club voor iedereen. Van U7 tot en met senioren. Beginnende basketters of ervaren basketters. Beloftevolle spelers of eerder recreatieve spelers. Kortom: van de allerjongsten (U7),  onze jeugd, tot de senioren, op alle niveaus van recreatief tot (inter-)nationaal. Rolstoel-basketters (JBOW/LBOW) zijn daarbij ook een belangrijk deel van onze club.

Daarnaast is het ook steeds een doel om de meest beloftevolle jongeren te laten doorstromen naar de Young Bears, onze opleidingsploeg, en onze eerste-klasse-ploeg.

Wat bieden wij aan?

Coaching op maat
Afhankelijk van  hoeveel ervaring je al hebt, hoeveel tijd je kunt besteden aan het coaching, etc gaan we samen met jou een coaching-traject bepalen. Dit traject kan in allerlei vormen beginnen, waarna je op je eigen tempo en naar eigen wens kunt doorgroeien. Voorbeelden :

  • Assistent trainer bij een meer ervaren coach
  • 1x per week een team trainen
  • Volwaardig/zelfstandig coach zijn van een team zijn
  • Bij de U7, U8, … U14… U18 … U21 (afhankelijk van welke coach-plaatsen beschikbaar zijn)

Begeleiding
Iedere  beginnende coach wordt begeleid door sportief coördinatoren en de coördinatoren van de leeftijdsreeks waar je coach bent. Als je als assistent begint word je uiteraard begeleid door de hoofd-coach van dat team.
Indien je dat graag wilt en ziet zitten, kun je ook een coaching-cursus volgen. Hierbij zal je ook begeleid worden. In het voorjaar van 2022 wordt er bv een C-cursus georganiseerd in Leuven.

Verloning & kledingpakket
Je wordt vergoed per uur. De hoogte van je vergoeding hangt af van een aantal zaken, die op voorhand met je besproken zullen worden. Daarnaast krijg je een coach-kledingpakket met het logo van Leuven Bears.

Wat moet je doen als je interesse hebt?
Als je interesse hebt en hier graag eens over wilt praten dan kun je contact met ons opnemen via: Jaap Meijer (LeuvenBearsJaap@gmail.com of gsm 0495 731208). Ook als je een andere taal spreekt, neem gerust contact op en dan bespreken we hoe we je hulp kunnen inzetten. 

Sharing is caring
Deel dit bericht gerust op jouw social media via de bijlage. 
 

Sportieve groeten,

Leuven Bears Academy